6 makkelijke stappen om je lokale SEO te verbeteren.

3 min leestijd
10 maart 2023

Alleen het hebben van een website is niet genoeg om gevonden te worden door potentiële klanten. Je website moet snel zijn, gebruiksvriendelijk, en relevante content bevatten. SEO is het optimaliseren van je website voor zoekmachines om beter online vindbaar te zijn. Bij lokale SEO gaat het nog een stapje verder en draait het om de fysieke locatie van jouw bedrijf. Met deze 6 makkelijke stappen kun je direct lokale SEO verbeteren.

 

1. Gebruik de juiste zoekwoorden

Een van de belangrijkste factoren bij lokale SEO is het gebruik van de juiste zoekwoorden. Door specifieke steden, regio's of landen in je zoekwoorden op te nemen, wordt jouw bedrijf voor potentiële klanten in die gebieden makkelijker vindbaar. Hierbij is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat de zoekwoorden op een natuurlijke manier in jouw website en andere online platforms zijn verwerkt.

 

2. Bedrijfsinformatie 

Naast het gebruik van de juiste zoekwoorden is het ook van belang om jouw bedrijfsinformatie, zoals adres en telefoonnummer, op een natuurlijke manier op jouw website en andere online platforms te verwerken. Dit maakt het gemakkelijker voor zoekmachines om jouw bedrijf te vinden wanneer ze lokaal zoeken naar jouw product of dienst. Maak een aparte pagina op jouw website voor de bedrijfsinformatie of plaats je adresgegevens in de footer van je website. Dit kan helpen om jouw website hoger te laten ranken in lokale zoekopdrachten. Zorg ervoor dat je jouw locatie gegevens en lokale trefwoorden opneemt in de pagina-inhoud.

     footer HOTB

 

3. Lokale landingspagina

Heb je meerdere vestigingen? Dan is het belangrijk om gebruik te maken van lokale landingspagina’s. Zo kan je voor meerdere locaties tegelijk hoog ranken. Maak voor elke vestiging een eigen landingspagina, vul deze met relevante informatie voor dat specifieke gebied en eventueel foto’s van de vestiging. Zorg voor een duidelijke URL waar de locatie duidelijk in verwerkt is, zodat het voor Google gelijk duidelijk is om welke locatie het gaat.

  lokale landingspagina
 
 

4. Gebruik social media

Een ander krachtig middel om jouw online zichtbaarheid lokaal te verbeteren, is het gebruik van sociale media. Door jouw bedrijfspagina op Facebook en Instagram te richten op specifieke regio's of landen en gerichte advertenties uit te zenden, kun je nieuwe klanten werven en jouw bedrijf en producten op een laagdrempelige manier promoten. Hierbij is het belangrijk om een goede mix te vinden tussen betaalde en organische content om een maximale impact te bereiken.

 

5. Google Mijn Bedrijf

Een belangrijke factor bij lokale SEO is het hebben van een vermelding op Google Mijn Bedrijf. Hierdoor zal jouw bedrijf niet alleen zichtbaar zijn op Google Maps, maar ook tussen de lokale zoekresultaten. Zorg er daarom voor dat jouw bedrijfsinformatie up-to-date is en dat je gebruik maakt van alle beschikbare functies, zoals het toevoegen van foto's en het reageren op klantrecensies. Vergeet niet om meerdere servicegebieden te gebruiken om te voorkomen dat je alleen verschijnt in de zoekresultaten van één gebied.


Scherm­afbeelding 2023-03-10 om 14.50.00

 

6. Zorg voor goede klant reviews

Het is ook verstandig om aandacht te besteden aan klant recensies als je de zichtbaarheid van jouw bedrijf op locatie wilt verbeteren. Deze beoordelingen geven de consument een goed beeld van de producten en diensten die je aanbiedt. Positieve recensies van andere klanten kunnen de consument overhalen om bij jou te kopen, maar hebben vooral ook een gunstig effect op de lokale SEO. Zorg er dus voor dat je klanten aanmoedigt om een recensie achter te laten en reageer altijd op feedback, zowel positief als negatief. Hoewel negatieve beoordelingen onvermijdelijk zijn, bieden ze een uitstekende kans om te laten zien wat voor bedrijf je bent. Ga daarom het gesprek aan met de klant om te voorkomen dat dit probleem zich in de toekomst opnieuw voordoet.

 

SEO uitbesteden?

Wil je dit liever aan specialisten overlaten en zelf focussen op waar jullie goed in zijn? Neem contact op met ons team voor een vrijblijvend oriëntatie gesprek en kijk wat we voor je kunnen betekenen.

Vrijblijvend gesprek

Tags