Hoe Reddit de Super Bowl van 2022 hackte

3 min leestijd
26 april 2023

Airtime tijdens de Super Bowl is van onschatbare waarde voor merken die een grote doelgroep willen bereiken. Zo werden in 2022 advertentieplekken van 30-seconden verkocht voor ongeveer $6,5 miljoen...

Ook Reddit lanceerde zijn eerste advertentiecampagne (en tv-commercial). De Reddit-gemeenschap staat echter bekend als zeer kritisch en anti-reclame, dus moesten ze het op een manier doen die trouw bleef aan het merk en de kracht van Reddit-gemeenschappen benadrukt om ongelooflijke dingen te bereiken.

 

Een gokje wagen op de grote wedstrijd

In de aanloop naar de Super Bowl van 2022 werd Reddit geconfronteerd met een unieke kans om de kracht van haar communities te benadrukken. Met de opkomst en media aandacht van de investeerdersgemeenschap "r/WallStreetBets" op Reddit. Gebruikers op het WallStreetBets-forum van Reddit storten zich op de GameStop-aandelen, waardoor de aandelenkoers omhoog schoot en gevestigde short sellers in de problemen kwamen. Een hedgefonds dat tegen GameStop had ingezet, leed zulke enorme verliezen dat het een bailout van $2,75 miljard van investeerders nodig had.

De uitspraak in de Reddit-commercial verwees naar zijn rol in het verstoren van de markten en bood Reddit de perfecte gelegenheid om de kracht van kleine groepen mensen te vieren. Het idee was simpel: Laten we het grootste moment in de reclamewereld hacken! Met het gehele marketingbudget (goed voor maar 5 seconden zendtijd), bedachten ze een 'blink-and-you'll miss it' strategie die een enorme impact had online. 

 

 

Een nieuw playbook voor Super Bowl commercials

De Reddit commercial was anders dan de traditionele Super Bowl advertenties. Het begon met een glitchy, branded, old-school "Please stand by" art card, die vervolgens overging naar een statische long-copy slide. De slide richtte zich op de Reddit gemeenschap en hun mindset, waarbij de kracht van kleine groepen mensen werd benadrukt. De advertentie was geladen met "Easter eggs", waaronder een knipoog naar de subreddit "r/superbowl". Deze unieke aanpak zorgde ervoor dat de Reddit commercial opviel in vergelijking met de reguliere advertenties.

 

ezgif.com-webp-to-jpg (1)

 

De winnaar van beste Super Bowl commercial

Andere bedrijven gaven miljoenen uit aan ambitieuze commercials, maar de korte advertentie van Reddit, die in minder dan een week was gemaakt, raakte een gevoelige snaar. De Reddit commercial was een enorme hit en werd beschouwd als de beste advertentie van de avond door toonaangevende media, waaronder The New York Times en Fast Company. Het leidde tot een stijging van meer dan 25% in het verkeer op de website van Reddit. De campagne werd bekroond met de Cannes Grand Prix Lion voor Real Time Response, wat aantoonde dat Reddit de kracht had om met weinig middelen grote resultaten te behalen.

 

ezgif.com-webp-to-jpg

 

De Reddit commercial tijdens de Super Bowl van 2022 was een perfect voorbeeld van hoe een gemeenschap van gepassioneerde mensen in staat is om met een low-budget commercial de traditionele reclamewereld te slim af te zijn. Reddit slaagde erin om een sterke boodschap over te brengen zonder afbreuk te doen aan haar merkidentiteit, en dit resulteerde in een enorme winst voor Reddit en haar communities.


Wil je ook jouw merk onderscheiden van de rest?

Home of the Brave kan je helpen bij het ontwikkelen van een creatieve en effectieve online marketingstrategie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend advies!

Vrijblijvend advies

 

Tags