5 tips om de SEO van jouw website te verbeteren met video's

3 min leestijd
16 oktober 2020

Een video op je website verdrievoudigt de kans dat je website door de zoekmachine wordt gelinkt! Het is dus belangrijk dat jouw video's makkelijk te vinden en te indexeren zijn voor zoekmachines. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw video en website gevonden wordt? We hebben 5 makkelijke tips voor je op een rijtje gezet. 

 

1. Hoe maak je kwaliteit SEO-video's? 

Het is belangrijk om video's te maken die waardevolle informatie bieden en goed aansluiten op de content op je website. Een video van lage kwaliteit met weinig inhoud kan je ranking zelfs verlagen omdat zoekmachines hun gebruikers niet naar nutteloze content willen sturen. Zorg er daarom voor dat je video's waardevolle informatie bieden en van hoge kwaliteit zijn.

  • Optimaliseer voor mobiel, meer dan de helft van alle video’s op mobiel wordt gekeken is het van groot belang dat je video’s en je website responsive zijn
  • Zorg ervoor dat de video een pakkende titel heeft, vergeet daarbij het ‘hoofdzoekwoord' niet!
  • Schrijf een nauwkeurige beschrijving. Zorg dat hij kort en bondig is en voeg daarbij de nodige tags of zoekwoorden toe zodat je doelgroep de video kan vinden.
  • Gebruik ondertiteling in je video's. Dat is niet alleen gebruiksvriendelijk maar helpt ook nog eens met het indexeren van de content. 

 
 

2. Zet je video's op YouTube en socials

Video’s trekken steeds meer de aandacht van Google als het gaat om zoekresultaten. Niet gek ook dat YouTube wordt gezien als grootste zoekmachine naast Google. Animaties en video’s die gericht zijn op de wensen en behoeften van je doelgroep zorgen voor veel organisch zoekverkeer. 

Google-resultaat_hoe-maak-je-een-instagram-story
Google-resultaat_hoe-maak-je-een-tiktok-video

3. Houd websitebezoekers betrokken op je pagina met video's

Een van de criteria die Google gebruikt voor het rangschikken van zoekresultaten is de verblijfsduur van gebruikers op een pagina. Hoe langer iemand op een pagina blijft, hoe waarschijnlijker het is dat de content op die pagina erg relevant is voor de eindgebruiker. 

Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat je jouw video's op de juiste pagina's van je website plaatst en dat ze aansluiten bij de content op die pagina. Testimonial video's werken bijvoorbeeld goed op case pagina's van klanten, omdat dit zorgt voor geloofwaardigheid en autoriteit. Ook vinden mensen het leuk om succesverhalen te zien en kun je content van social campagnes delen.

Leer van waar en wanneer je video’s het beste presteren en pas je video daar op aan. Er zijn ook onderzoeken gedaan die zeggen dat animaties de conversie op een landingspagina verhogen met meer dan 80%. Hoe dat komt? De mensen die landen op deze pagina zijn specifiek op zoek naar de informatie. Dit kan op zijn beurt leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten

 

4. Maak aantrekkelijke thumbnails

Een thumbnail is een statische advertentie voor de video. Maak een pakkende thumbnail die opvalt in zoekresultaten en mensen aanmoedigt om je video te bekijken. Het hoeft geen frame uit de video te zijn, maar moet wel een aantrekkelijke en eerlijke weergave van de inhoud zijn. Een aantal best practises voor thumbnails zijn:

  • Pak de aandacht met contrasterende kleuren en BOLD lettertypes.
  • Gebruik herkenbare elementen en gezichten met veel expressie.
  • Breng duidelijk de videoboodschap over en maak mensen nieuwsgierig.

Schermafbeelding 2023-03-22 om 15.04.59

*Klikte je echt op afspelen....

 

5. Laat je video's delen

Geef kijkers ten slotte de mogelijkheid de video te delen of te embedden. Bij het delen of embedden wordt er een backlink (linkverwijzing naar de video) gecreëerd. Dit draagt bij aan de versterking van je vindbaarheid.

 

Hulp nodig met SEO of videomarketing?

Met onze expertise en ervaring kunnen wij je begeleiden bij het ontwikkelen van een effectieve SEO- of videomarketingstrategie die past bij jouw unieke zakelijke behoeften. Neem vandaag nog contact met mij op en laten we samen je online aanwezigheid versterken!

Vrijblijvend advies

 

Tags