Effectief sales doen? Ga aan de slag met video prospecting!

3 min leestijd
13 november 2020

Outreach is f***ing moeilijk. Vooral koude acquisitie. Video prospecting kan je helpen om op te vallen en prospecting leuk te maken. De kans op een reactie of een afspraak zal gigantisch stijgen. 

Je hebt een interessante prospect gevonden. Je hebt je huiswerk gedaan. Nu is het tijd om ze te gaan benaderen. Maar hoe trek je hun aandacht? Hoe zorg je ervoor dat je niet direct in de spam box of prullenbak verdwijnt?

 

Het antwoord is simpel: Video prospecting.

Een concept hoeft niet moeilijk te zijn, de resultaten zijn krachtig en iedereen kan het. Het enige wat je nodig hebt is een opname tool, een webcam (of telefoon) en een klein beetje oefening.  Video is persoonlijk en valt op tussen alle digitale tekst mails. Check onderstaande facts maar:

 

Verbetert open rates: 
Verkoopteams die video gebruiken, krijgen 16% meer open rates (
SalesLoft)

Krijg meer antwoorden:
Verkoopteams die video gebruiken, zien een toename van 26% in antwoorden (
SalesLoft)

Zorgt voor een hogere klikfrequentie: 
E-mails die video bevatten, hebben een 4x hogere CTR dan e-mails zonder video.

Sluit meer deals: 
Er worden 41% meer deals gesloten die benaderd zijn met een video in vergelijking met deals die op de traditionele manier zijn benaderd. (
Gong)

Behaal een concurrentievoordeel:
Slechts 43,8% van de verkoopteams gebruikt video in hun prospect strategie 

 

Maar dat is niet alles. Video maakt het verzenden van ‘koude’ e-mails sneller en effectiever. Sales Teams besteden ruim 21% van hun tijd aan het schrijven van e-mails. Of je nu een snelle video opneemt in plaats van een lang bericht uit schrijven of een vooraf opgenomen video toevoegt om een e-mail een boost te geven, het bespaart tijd. 

Hebben we je al een beetje kunnen overtuigen van de kracht van video prospecting?

Wil je meer weten over video prospecting of wil je misschien wat concrete voorbeelden zien? Neem vrijblijvend contact met ons op dan vertellen je er (in een video) graag meer over!

Vrijblijvend advies

 

Tags